Boligkompleks

Sykkelen har blitt et stadig mer populært transportmiddel der flere bruker sykkelen hele, eller deler av veien. I en undersøkelse utført av Eiendom Norge svarte 43 prosent at et trygt oppbevaringssted for sykkelen er viktig ved kjøp av ny bolig. I 2022 ble det anmeldt nesten 14 853 stjålne sykler, så det er ikke så rart at dette påvirker boligkjøperne. Med færre parkeringsplasser til biler i nye bygg er sykkelen et naturlig fremkomstmiddel for mange.

Ønsker dere å legge til rette for syklende innbyggere? Da bør dere investere i en trygg og smart sykkelparkering.

Tips til

Boligkompleks

Sikkerhet
Investere i sikre og robuste sykkelstativer som gir mulighet for låsing av både hjul og ramme. Dette reduserer risikoen for tyveri og gir beboerne en følelse av trygghet når de parkerer syklene sine.

God tilgjengelighet
Plasser sykkelparkeringen nær inngangene og andre høytrafikkområder for å oppmuntre til bruk. Skilting og enkel tilgang er viktig for å gjøre sykkelparkeringen attraktiv.

Effektiv utnyttelse av plass
Når plassen er begrenset, er det viktig å velge sykkelstativer som maksimerer plassutnyttelsen uten å gå på akkord med sikkerhet eller brukervennlighet. Se etter løsninger som er modulære og kan skaleres, slik at man kan tilpasse antall sykkelstativer etter behov og tilgjengelig areal. Dette gir fleksibilitet og sikrer at sykkelparkeringen kan vokse i takt med behovene til beboere.

Vedlikehold og orden
Sørg for regelmessig vedlikehold av sykkelparkeringen, inkludert rengjøring og eventuelle reparasjoner. Det kan også være nyttig med et "sykkelhotell" eller lignende ordninger der sykler som ikke har vært i bruk over lengre tid kan flyttes for å frigjøre plass.

Involver beboerne
Ta med beboerne i beslutningsprosessen for å sikre at løsningen møter deres behov og ønsker. Dette kan inkludere alt fra plassering og type stativer til eventuelle tilleggstjenester som reparasjonsstasjoner. Med en godt planlagt og administrert sykkelparkering kan sameier ikke bare tilby en verdifull tjeneste til beboerne, men også bidra til en sunnere og sykkelvennlig livsstil.

Det må være plass til lastesykkel
Sørg for at noen av parkeringsplassene er tilpasset lastesykler og andre større sykkeltyper. Dette er spesielt viktig i urbane områder hvor familier ofte bruker lastesykler som et alternativ til biler.

Med disse punktene i mente kan det tilbys en omfattende og godt planlagt parkeringsløsning som møter behovene til et bredt spekter av syklister.

Noen jenter ved et sykkelstativ.

Bærekraftige parkeringsløsninger

  • Møt syklistene med det de mener er viktigst
  • Reduser lokal luftforurensing
  • Samle inn data om mengde/bevegelsen av syklister
  • Øk sykkeltrafikken
  • Løs problemet med sykkeltyverier
  • Oppgrader eksisterende sykkelparkering
  • Hev tilfredsheten blant innbyggere og kunder
  • Bidra til bedre helse og samfunnsøkonomisk vekst
Se hvordan

Sykkelstasjon

Et naturlig valg for å gjøre det mer attraktivt for de på sykkel. Med over en million fornøyde syklister i mer enn 25 land ble Bikeep-stativene kåret til verdens beste sykkelparkering 2023.

Les mer
Sykkelstasjon

Sparkesykkel​stasjon

De siste årene har elsparkesykkel blitt en økende trend der flere og flere også går til innkjøp av private fremfor å leie. I denne prosessen oppstod det et behov for trygge parkeringsløsninger for dette fremkomstmiddelet, og det er nettopp derfor denne løsningen har blitt til. Ved hjelp av et RFID-kort eller via Bikeep-appen kan man enkelt låse elsparkesykkelen, og man trenger ikke lenger dra eller bære den med seg inn på butikken, senteret, kontoret eller annet.

Les mer
Sparkesykkel​stasjon

Om Baia Mobility

Vi i Baia Mobility jobber for en bedre sykkelinfrastruktur og tar med oss internasjonal erfaring til Norge. Vi leverer markedets enkleste og tryggeste sykkelparkering, IOT-løsninger og verdifull kunnskap og kompetanse. Bikeep-produktene har en historie som strekker seg tilbake til 2013 og har siden den gang blitt implementert i over 20 land på 3 kontinenter. Med over 1 million fornøyde syklister over hele verden ble sykkelstativene kåret til "Best parking, charging and hubs" under Riders Choice Awards 2023.

Les mer om oss
Stian Sundhagen
Markedsansvarlig
sbs@baiamobility.no+47 413 53 723
Robin Normandie
Daglig leder
rn@baiamobility.no+47 904 06 605

Kontaktskjema

Tusen takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.