Sykkelstasjonene gir betydelige helse- og miljøfordeler i Christchurch

No items found.

Sense Partners i New Zealand har analysert kostnadene og fordelene av et nettverk med 10 Bikeep sykkelstasjoner i Christchurch. Økningen i sykling reduserer avhengigheten av biler, noe som igjen reduserer utslipp, forurensning og gir besparelser for syklistene. Undersøkelsen viser at sykkelstasjonene er en positiv investering for samfunnet.

Ifølge undersøkelsen ble det syklet rundt 890 000 ekstra kilometer per år på grunn av sykkelstasjonene. Økningen i antall sykkelturer kommer fra fire kilder: 39% av økningen skyldes nye turer som ble generert, 28% kommer fra at folk byttet fra bil til sykkel, 19% kommer fra at folk byttet fra å gå til å sykle, og 14% kommer fra at folk byttet fra offentlig transport til sykkel.

Fordelene av 10 sykkelstasjoner i Christchurch:

  • 890 000 ekstra sykkelkilometer kjørt årlig
  • 250 000 færre bilkilometer kjørt årlig
  • 58 tonn CO2-utslipp redusert hvert år
  • 14-18 millioner norske kroner i fysiske helsefordeler oppnådd årlig
  • 10,8 millioner norske kroner i reduserte luftforurensningsfordeler oppnådd årlig
  • 11 000 liter mindre drivstofforbruk hvert år

I sum viser denne undersøkelsen at implementeringen av sykkelstasjoner i et område førte til betydelige fordeler for både miljøet og lokalbefolkningen. Det ble generert betydelige mengder ekstra sykkelkilometer, færre bilkilometer ble kjørt og det var en reduksjon i CO2-utslipp og luftforurensning. I tillegg ble det estimert betydelige helsefordeler for lokalbefolkningen. Dette er en god påminnelse om hvordan investeringer i sykkelinfrastruktur kan føre til positive effekter for samfunnet.

Vil du vite mer?

Stian Sundhagen
Markedsansvarlig
+47 413 53 723sbs@baiamobility.no
Kontakt meg

Kontaktskjema

Tusen takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.