Smart sykkelparkering gir økt produktivitet og glede i næringspark

No items found.

Å finne gode løsninger for bærekraftig transport er en utfordring for alle som driver med eiendomsforvaltning. Men i Ulemiste City har de implementert en innovativ løsning som har gitt resultater.

Ulemiste City er en privateid bydel bestående av 500 virksomheter og kontorbygg. For å møte transportbehovet til ansatte og besøkende, hadde Ulemiste City tradisjonelt hatt en stor parkeringsplass tilgjengelig. Men med fokus på bærekraft og smarte byløsninger, ønsket de å finne noe som reduserer behovet for bil og som bidrar til å gjøre området grønnere og mer attraktivt for syklister.

De implementerte derfor Bikeep sykkelstasjoner i 2018, og resultatene har vært imponerende. Syklistene er fornøyde med den smarte sykkelparkeringen og føler seg trygge, i tillegg har området blitt grønnere og mer attraktivt. Det har også hatt en rekke gode effekter:

  • Behovet for bilparkering har blitt redusert med 50%
  • Det er 3x så mange som sykler til jobb (sammenlignet med regionen ellers)
  • En 25% økning i produktivitet og glede
  • Platinum LEED-sertifisering og anerkjennelse som fremtidsrettet, grønn og bærekraftig

Ulemiste City har også sett fordeler ved å implementere Bikeep på et større nivå. Ved å tilby sykkelstasjoner på flere forskjellige steder, har syklisten mulighet til å sykle nærmere sin inngang.

"Sustainable transportation is a challenge for any commercial real estate manager, you need to constantly find better solutions and push the boundaries. We are doing that with the Bikeep solution: we've decreased car parking spots by 50%, our property is green and follows smart city concept. People feel safe and satisfied here," sier Ursel Velve, Chief Executive Officer i Ulemiste City.

Sykkelstasjonene har vist seg å være en suksess for Ulemiste City og andre som ønsker å tilby gode løsninger for de som kommer på sykkel. Med økt fokus på bærekraft og smarte byløsninger vil sykkelstasjonene sannsynligvis bli et stadig vanligere syn i byer og tettsteder over hele verden.

Vil du vite mer?

Stian Sundhagen
Markedsansvarlig
+47 413 53 723sbs@baiamobility.no
Kontakt meg

Kontaktskjema

Tusen takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.