6 tips for å skape en god sykkelparkering

No items found.

Sykling er en populær måte å komme seg rundt på, og stadig flere velger å bruke sykkelen som transportmiddel. Men hva skiller en sykkelparkering fra en god sykkelparkering?

Ved å følge tipsene vil man øke sannsynligheten for at parkeringen blir godt brukt og det kan bidra til å forebygge sykkeltyveri og hærverk. For å gjøre det attraktivt å sykle til en destinasjon, er det viktig for syklisten å ha gode parkeringsmuligheter. Her er noen tips og råd for bedrifter og kommuner som ønsker å legge bedre til rette:

God sosial kontroll

En god sykkelparkering bør ha god sosial kontroll for å øke sjansen for at uønskede personer blir oppdaget og avskrekket fra å begå sykkeltyveri og hærverk. Det vil også gjøre sykkelparkeringen tryggere og mer attraktiv for syklister. For å oppnå god sosial kontroll er det viktig å plassere sykkelparkeringen synlig og i et område med mye aktivitet.

God belysning

God belysning bygger opp under god sosial kontroll og går på mange måter inn i hverandre. Sykkelparkering i mørke områder kan skape en følelse av utrygghet og ubehag hos syklistene, selv om det faktisk ikke skulle være noen reell risiko. Derfor er det viktig med god belysning for at syklistene skal føle seg trygge og komfortable når de parkerer sykkelen sin, spesielt om natten eller på mørke dager.

Nærhet til målpunktet

Det er veldig mange fordeler med å sykle, og en av de er at man kan parkere nær sitt målpunkt. Det er gjort mange undersøkelser som viser at bruken på en sykkelparkering faller drastisk om parkeringen er langt unna målpunktet til syklisten. Dette kan være hovedinngangen på senteret, nærhet til parken, eller inngangen på jobben. Som hovedregel bør sykkelparkeringen være maks 50 meter fra målpunktet.

Forsøk også å undersøke hvilken retning syklisten oftest kommer fra. Dersom syklisten må ta en omvei for å parkere sykkelen, vil syklisten ofte finne noe som er nærmere sitt målpunkt, som en lyktestolpe eller et gjerde.

Trygg sykkelparkering

Man kan på mange måter si at vi er midt i en revolusjon der veldig mange kjøper dyre sykler og elsykler, derfor er det stadig viktigere å tenke på sikkerhet for syklisten. En god sykkelparkering bør være trygg og godt vedlikeholdt. Sørg for at sykkelen kan låses sikkert i flere deler av sykkelen. Sykkelparkeringen bør kunne brukes av alle type sykler og lastesykler så en hver syklist får parkert trygt.

Enkel sykkelparkering

En god sykkelparkering bør være enkel å bruke for å øke bruken, og for at syklisten skal ha lyst til å returnere. Sørg for at sykkelparkeringen har god nok plass til å bevege seg rundt i, og at det er enkelt for flere å parkere syklene samtidig.

Miljøvennlig sykkelparkering

For å skape attraktive bygg og moderne byer er det viktig å tenke på hvordan resultatet vil se ut i bymiljøet. Mange sykkelparkeringer fører til støy i bybildet som ser rotete og uorganisert ut. Derfor er det viktig å tenke over dette i utviklingen, så det kan legges til rette for at syklene står pent. Gjort riktig, bidrar syklene til livlige bygg og byer.

Ved å implementere disse tipsene kan bedrifter og kommuner skape en bedre sykkelinfrastruktur. Dette oppmuntrer flere til å sykle og parkere der du legger til rette. Lykke til med å lage en god sykkelparkering!

Vil du vite mer?

Stian Sundhagen
Markedsansvarlig
+47 413 53 723sbs@baiamobility.no
Kontakt meg

Kontaktskjema

Tusen takk! Din forespørsel er mottatt.
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen.